Home

19e Internationale Houvast Toernooi Mierlo

In het weekend van 11 en 12 mei werd in Mierlo alweer het 19e internationale Houvast toernooi gehouden. Dit is een leuk georganiseerd toernooi met sterk bezette poules en, daar staat Mierlo bekend om, zeer mooie prijzen. Dit jaar waren er voor de nummers 1,2 en 3 twee judoka's in brons gegoten. Deze wilde iedereen natuurlijk wel graag winnen.

 

Vanuit BOG nam de vaste wedstrijdploeg deel aan dit toernooi en wel Anne en Iza Koumans, Laura Daniels, Tim Geurts, Senne en Kian Terwint en Sam en Max Coenen. De eerste groep vertrok al om 7.00 richting Mierlo en na 2 weken vakantie was dit voor sommige erg vroeg!! Iza en Max hadden de eerste weging om 8.00 en beiden zaten goed met hun gewicht.

Iza beet het spits af en had een leuke poule van 4 meiden. Bij Iza zie je dat ze enorm veel plezier heeft in het judo en ze altijd enorm gedreven is. Daarnaast laat ook haar techniek progressie zien. Dit maakt dat Iza 2 partijen op haar naam wist te schrijven en hierdoor een tweede plek in de wacht sleepte. Iza mocht daarom als eerste de zeer gewilde beker in ontvangst nemen.

 

Max zat in een grote poule maar zoals boven al werd vermeldt, was het voor sommigen erg vroeg. Max was er daarom ook niet helemaal bij en liet zijn fanatisme wat na. Zijn eerste partij geeft hij na een voorsprong uit handen en verliest deze uiteindelijk. Zijn tweede wedstrijd weet hij wel te winnen echter zijn laatste partij wordt wederom verloren. Aangezien Mierlo een afvalsysteem hanteert, betekent dit het einde van het toernooi van Max.

Op de mat ernaast mocht Kian aan de bak in ook een goed bezette poule. Kian lag na een aantal winst partijen op koers voor de eerste plek. Echter(ik meen in zijn derde partij) komt Kian met een wazari achter met nog een dikke minuut op de klok. Kian is echter zo gefocust om te scoren dat hij zeer ongecontroleerd gaat judoen en ook zijn emoties niet helemaal meer in bedwang kan houden. Dit maakt dat hij zo in de worp van de tegenstander loopt en deze partij verliest. Daarna herpakt Kian zich wel en weet alsnog de derde plek in de wacht te slepen.

 

Ook Anne mag aan de bak en bij haar spelen de zenuwen voor de -12 haar nog altijd parten. Zij zal het komende jaar aan haar zelfvertrouwen moeten werken en dit als een leerjaar zien, om in 2015 sterker terug te komen. Toch geeft Anne zich niet zonder slag of stoot gewonnen maar komt ze vandaag tekort. Helaas geen prijs voor Anne.

De uiterlijk koele Laura was al vanaf aanvang van het toernooi erg zenuwachtig en was voortdurend bang dat ze haar naam zou missen bij het omroepen van de poules. De supporters konden haar hierin niet gerust stellen. UIteindelijk werd ook zij omgeroepen in een poule van 17 man(sorry vrouwen). Hierin laat Laura zien dat deze zenuwen nergens voor nodig zijn. Met haar sterk en gedegen judo laat ze de andere meiden het nakijken en zonder een punt tegen sleept zij de eerste plek in de wacht.

Senne mag ook in de ochtend aantreden wederom in een zeer sterk bezette poule. Senne schrijft de eerste twee partijen op zijn naam en de derde partij komt uit op een golden score waar Senne een yugo tegen krijgt. Een enorme teleurstelling voor Senne. Daarna vecht Senne zich sterk terug en sleept een zeer welverdiende derde plek in de wacht.

 

In de middag mochten Tim en Sam nog aantreden. Sam was ondertussen gaar van het lange wachten(8.00 uur daar en om 14.30 werd hij omgeroepen). Voor Sam blijft dit het toernooi daar hij in het eerste jaar van zijn judo hier net de finale verloor. Echter in deze poule was de weg naar het einde nog lang. Jan nam de coaching van sam op zich en gaf zeer tactische tips waardoor hij in de finale komt. Deze finale is een herhaling van Grevenbicht waar hij ook tegen Dylan van Kai in Sho Roermond stond. Hier verloor hij op beslissing omdat hij meer tegen zichzelf aan het judoen was. Echter deze keer nam Sam revanche en volgde hij de aanwijzigingen van Jan goed op en maakte hij met een mooie worp een ippon. Sam mag dus ook met de beker naar Geleen.

 

Als laatste mag Tim aan de bak. Tim worstelt de laatste tijd een beetje met zichzelf en dit was ook in het judo te zien. Hij leek wat angstig waardoor hij erg verdedigend judo liet zien. Echter vandaag leek de vakantie Tim goed te hebben gedaan en laat hij in zijn eerste partij een mooie overname zien. Ook zijn tweede partij weet hij met aanvallend judo op zijn naam te schrijven. Helaas worden de volgende twee partijen verloren maar het begin is er. Nu komende tijd het aanvallend judo voortzetten Tim.

Rond 17.15 kon de hele ploeg na een hele lange dag weer richting Geleen. Jan enMaurice bedankt voor het coachen!!