Home

USC Cup Nunchaku

Op zaterdag 25 februari zijn we met Dylan, Tristan, Tim, Jesse en Jan afgereisd naar Amsterdam. Hier werd de eerste USC Cup Nunchaku georganiseerd door Hannah Jalink.

Na de meting en opening van dit toernooi mocht Dylan de spits afbijten, deze partij tegen Nando Meijers (Budo Ryu) werd door hem met volle overtuiging gewonnen met 5-0. Tegen zijn volgende tegenstanders had Dylan het wat moeilijker, maar hij hield het goed vol. Zeker gezien het feit dat de -1.35 geen eigen poule had en Dylan en Tristan dus werden ingedeeld bij de -1.45.

                           

 

Tristan mocht zijn eerste partij tegen Tim. In deze partij zag men heel goed dat het verschil in lengte in het voordeel van Tim was. De volgende partijen werden door zowel Tristan als door Tim gewonnen. Wat resulteerde in een finale partij tussen Tim en Tristan. Deze finale werd door Tim gewonnen met 3-1.

 

Dylan mocht tegen Noura Souissi (de Jong Sports) vechten voor de derde en vierde plaats. Dylan kon helaas niet van haar winnen en viel hierdoor net buiten de prijzen.

 

Hanah Jalink wou met dit toernooi extra aandacht besteden aan de freestyle. Om de drempel lager te maken naar de freestyle was er een aparte klasse voor debutanten. Van onze club werd hier heel dankbaar gebruik van gemaakt door Jesse.

Ondanks zijn zenuwen deed Jesse het super, wat hopelijk andere clubgenoten stimuleert om de volgende keer ook hieraan deel te nemen.

Jesse behaald met zijn freestyle een mooie 2de plaats!

 

                                           

 

Jesse (-1.75) en Jan (-1.85) stonden op voor het middagprogramma.

Voor Jesse was het de eerste keer in deze poule. De eerste drie partijen werden door Jesse gewonnen. De vierde partij verloor hij. Omdat hij tegen Dennis v.d. Molen (Heilmoo) een eerdere partij gewonnen had, zou er gekeken worden naar het aantal behaalde punten. Beiden hadden 1 keer van elkaar gewonnen, 1 keer van elkaar verloren en een gelijk aantal wazari’s! Dat betekende voor Jesse nog een partij alles geven. Na een superspannende finale (2-3) ging de winst naar Jesse!

Jan laat zien dat hij klaar is voor het echte werk. Hij wint al zijn partijen. Ook Jan mag naar de finale. Deze finale partij tegen Radu Paun (USC) werd ook door hem gewonnen met 2-4!

                                               

 

                   

 

 

Proficiat allemaal!!!