Home

Interne Competitie Zuid 2024/2025

Geachte sportvrienden,

Ook in 2024 organiseren wij de ICZ. De competitie waar de startende judoka kan wennen aan wedstrijdjudo. Een belangrijk element in het veelzijdige judo. Om de wedstrijden en kosten zo laag mogelijk te houden voor iedereen hebben we er voor gekozen om de wedstrijden bij verschillende clubs te organiseren.
Deze datums zijn:
- Zondag 6 Oktober 2024, Judoclub Bunde, Lindenlaan 69, 6241 BB Bunde
- Zondag 10 November 2024, Dojo JC Hercules Echt, Bandertlaan 3D, 6101 NL Echt
- Zondag 15 December 2024, Sportinstituut Hofman, Bleekwal 4, 6114 HN Susteren
Doelgroep van 6 tot 15 jaar met weinig of geen wedstrijdervaring. Tijdens de wedstrijden wordt het -10 of -12 regelement gehanteerd op basis van de leeftijd.
Weging:
9.00 – 9.30 jeugd -10 jaar (2015 en jonger)
11.00 – 11.30 jeugd -12 jaar (2013/2014, met in overleg oudere kinderen)
We hebben een wedstrijdkaart gemaakt die op de eerste wedstrijddag wordt uitgereikt aan de judoka. De trainer zal het bijpassende niveau invullen. Mocht een deelnemer bij nader inzien alsnog een te laag/hoog niveau hebben moeten we elkaar hier over aanspreken en de betreffende judoka overzetten naar een bij hem of haar passend niveau. Er mag tijdens wedstrijden aanmoediging plaatsvinden, blijf respectvol naar de scheidsrechters en naar elkaar maar vooral naar de judoka’s toe.
Kosten
De kosten à € 3,50 per deelnemer per competitiedag zal telkens bij inschrijving op de dag van deelname contant en indien mogelijk gepast moeten worden voldaan. De deelnemer levert op die dag bij deelname dan ook telkens weer zijn of haar wedstrijd kaart in. Entree voor de toeschouwers is gratis.
Met de deelnemers gaan we aan hand van de wedstrijdkaart passende poules maken van 3 tot 5 deelnemers per poule, zodanig dat leeftijd, niveau en gewicht op elkaar zijn afgestemd. Zou het zo zijn dat iemand naar een andere poule geschoven dient te worden dan zal dit in overleg plaats vinden. Wanneer een poule klaar is zal aansluitend de prijsuitreiking plaats vinden. Hierna kunnen de ouders / begeleiders weer huiswaarts keren.
Wij hebben voor het hele seizoen 1 soort medaille aangeschaft waar je aan de achterzijde kunt zien op welke plaats de deelnemer is geëindigd. Door het aanschaffen van een soort medaille hebben we de kosten kunnen drukken en weten we deze competitie leuk te houden tegen een geringe bijdrage.
Aantal deelnemers met gewicht, graduatie en leeftijd doorgeven één week voor deelname aan de wedstrijddag. Deelnemers kunnen worden doorgegeven via mail aan: icz@budocluboudgeleen.nl Wij hebben momenteel twee wedstrijdmatten matten ter beschikking en kunnen maximaal 160 deelnemers verwerken op een dag.

Met vriendelijke groet,
Commissie interne competitie Zuid
Chris Riga, Tom Grootjans, Marcel Dortants, Fer Korver